Снимка: НЦЗПБНеприятна новина за разпространението на коронавируса в България.София град влезе

...
Снимка: НЦЗПБНеприятна новина за разпространението на коронавируса в България.София град влезе
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: София влезе в червената зона, не е добре

Снимка: НЦЗПБ

Неприятна новина за разпространяването на ковид в България.

София град влезе в алената зона. Това не е добре. Това написа във " Facebook " математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов. 

„ Картата на риска по нашата методология също демонстрира начало на отрицателно развиване. Виолетовото пораства. В тези области човек към този момент би трябвало да е по-внимателен. От друга страна, по време на пиковите стойности на предходните две талази, тази карта беше напълно виолетова. Което демонстрира, че ситуацията може и да не е спокойна, само че още не е доста неприятна “, регистрира още той.

По думите му прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост е от алена по-червена. „ Там различен цвят скоро няма да забележим “.

„ Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.118. Под 1.3 е, обсегът на болестта продължава да се уголемява, само че вие не сте сюрпризирани “, написа още Витанов, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР